Serviciul Totul Verde: Lucrări de reabilitare a parcurilor tecucene și amănunte despre situația câinilor fără stăpân – FOTO

 

De câteva zile, angajații Serviciului Totul Verde din cadrul Primăriei Tecuci se află în Parcul central „A.I. Cuza”, iar astăzi lucrările pentru refacerea pergolelor erau în toi. De la șeful serviciului aveam să aflăm despre lucrările executate în oraș și în special în parcurile tecucene.

Astfel, în Parcul central au fost recondiționate coșurile de gunoi și băncile, acestea din urmă prin scoaterea șipcilor, șmirgheluirea și lăcuirea lor. A fost îndepărtată vegetația uscată, s-au refăcut spațiile verzi și repoziționat florile. Copacii vor fi toaletați și regenerați, ca urmare a numeroaselor adrese primite pe această temă.

 „Pergolele au fost refăcute de la zero și vor avea suporți metalici, astfel încât picioarele să nu putrezească din cauza umidității. Mâine dimineață, la prima oră facem cimentul și poziționăm suporții”, a precizat șeful Serviciului Totul Verde, Eugen Martin.

Cu această ocazie am fost informați despre faptul că pe strada Căpitan Vlad copacii au fost regenerați. „Arborii au fost tăiați incorect, sunt bătrâni și suntem nevoiți ori să-i regenerăm, ori să-i înlocuim, le-a trecut vremea.” În Parcul Regina Elisabeta s-a decopertat, urmează să fie refăcută instalația de irigare, precum și regazonarea peluzei centrale.

 Tot în cadrul Serviciului Totul Verde se află și întreținerea locurilor de joacă din Tecuci, precum și Biroul ecarisaj. Despre acesta din urmă aveam să aflăm mai multe amănunte, care pun sub semnul întrebării posibilitatea mutării adăpostului canin la Ferma 7 Vaci. Spațiul minim care trebuie asigurat prin lege fiecărui câine din adăpost ar fi insuficient pentru 400 – 420 de câini găzduiți în medie de Biroul Ecarisaj.

„Avem persoane cu câte 14 câini, se plimbă cu ei, îi lasă liberi. Sunt foarte mulți tecuceni care au strâns câte cinci, șase sau șapte câini, îi țin. Lângă Spital există o persoană care are 14. Dacă dăm drumul la campania de sterilizare gratuită în acest an, încet, încet o să eliminăm fenomenul; dacă nu, tot timpul vom avea câini pe stradă”, a mai menționat șeful Serviciului Totul Verde, referitor la situația câinilor fără stăpân.