Campanii de sterilizare gratuită în județul Galați

 

Animal Society va derula campanii de sterilizare gratuită pentru câinii și pisicile de rasă comună din Berești și Smârdan, județul Galați 

Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International și cu sprijinul primăriilor Berești și Smârdan, va desfășura, în următoarele două săptămâni, campanii de sterilizare gratuită pentru câinii și pisicile de rasă comună din cele două localități. 

 „Astăzi începe campania din orașul Berești, unde clinica noastră mobilă va fi prezentă până vineri. Săptămâna viitoare, în perioada 11-15 aprilie, revenim în Smârdan, unde autoritățile locale ne-au solicitat intervenția și anul acesta. Observăm ca tot mai multe autorități  din regiunea de sud-est a țării decid asupra unui plan de măsuri uman și sustenabil în gestionarea situației câinilor și pisicilor de rasă comună, iar sterilizarea este singura modalitate prin care putem ține sub control această situație, într-un mod eficient și empatic. Și numărul cetățenilor interesați și implicați în bunăstarea animalelor este în continuă creștere, ceea asta ne dă încredere într-un viitor tot mai bun pentru ele și ne motivează și mai mult activitatea”, menționează Anca Tomescu, Președinte Animal Society. 

Campaniile se adresează doar câinilor și pisicilor de rasă comună din Berești și Smârdan. Cei interesați sunt rugați să se programeze, printr-un apel la numărul de telefon 0754.208.630, de luni până vineri, între 10 și 14. 

Sterilizarea în masă reprezintă singura abordare responsabilă, umană și sustenabilă a problemei înmulțirii necontrolate și a suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Totodată, conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar nerespectarea prevederilor legale se poate amenda cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 lei. 

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați. 

  

Mai multe informații despre Animal Society puteți obține accesând linkurile www.animal-society.org sau https://www.facebook.com/animalsocietydfp

 

Asociația Animal Society  

 

error: Content is protected !!