Reținut după ce a ieșit cu securea pe stradă și a distrus mai multe lucruri

 

Miercuri, 6 aprilie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au identificat și reținut un bărbat în vârstă de 39 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și profanare de morminte. 

Din cercetări a reieșit că în noaptea de 2/3 aprilie 2022, bărbatul, înarmat cu o secure, ar fi ieșit pe drumul public din localitatea Mihail Kogălniceanu, unde ar fi adresat injurii și amenințări cu moartea, unui consătean și familiei acestuia. 

În continuare, bărbatul s-ar fi deplasat în intersecția DJ 255 cu strada Apărătorii Patriei, unde, folosindu-se de secure, ar fi distrus panourile din care era construită stația de autobuz, precum și o troiță. 

Extinzând cercetările, polițiștii au stabilit că, în data de 25 ianuarie 2022, în timp ce se afla în incinta unui magazin din satul Mihail Kogălniceanu, comuna Smârdan, persoana în cauză ar fi amenințat cu securea alți doi consăteni, deplasându-se apoi în cimitirul localității, unde ar fi distrus două cruci din lemn. 

În cursul zilei de miercuri, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.