Hotărâre ilegală publicată pe site-ul Consiliului local. Prefectul contestă în instanță bugetul votat de consilierii opoziției

 

Cetățenii români și nu numai sunt încredințați că atunci când deschid pagina oficială a unei instituții vor afla datele reale ce îi interesează, pentru care au accesat acea pagină, indiferent de specificul unei instituții sau alteia. La acest capitol se pare că Municipiul Tecuci mai are de lucrat. 

Luni, 7 martie 2022,  Consiliul local Tecuci s-a întrunit în ședință de îndată, punctul important al ordinii de zi fiind „Proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului inițial centralizat de venituri și cheltuieli și a Programului de investiții publice pe grupe de investiții și surse de finanțare al UAT Municipiul Tecuci, pe anul 2022”. Proiectul a fost votat de consilierii opoziției, devenind, astfel, Hotărârea nr. 18/2022. Consilierii PNL s-au abținut după ce PSD și UIPT au venit cu cinci amendamente la acest proiect. 

 Interesant este faptul că Hotărârea nr. 18 din 7 martie 2022 a fost publicată la câteva zile și pe pagina de internet a Consiliului local Tecuci, acolo unde ne-am fi așteptat să găsim doar documente legale. Corect ar fi fost ca o Hotărâre, oricare ar fi fost aceasta, să fie publicată pe site după ce primea avizul Prefecturii Galați. Cetățenii Municipiului Tecuci și nu numai pot fi induși în acest mod în eroare prin publicarea unei Hotărâri în privința căreia Prefectura nu s-a pronunțat. 

Reamintim cititorilor faptul că, în data de 15 aprilie, UAT Tecuci și primarul Municipiului au chemat în instanță consilierii locali care au votat proiectul solicitându-se „anulare act administrativ Amendamentele nr. 344 şi nr. 346/07.03.2022”. 

În privința Hotărârii nr. 18 pe anul în curs Prefectura Galați a făcut un prim pas marți, 26 aprilie 2022. Mai precis, Prefectura a chemat în instanță Consiliul local Tecuci, cerând în Contencios administrativ şi fiscal „anulare act emis de autorităţi publice locale Hotărârea nr. 18/07.03.2022”. 

În așteptarea verdictelor, Municipiul Tecuci riscă pierderea unor proiecte importante pentru oraș, cu prejudiciile aferente. 

Consilierii locali responsabili de situația creată sunt: Drăgan Oliwer Claudiu – PSD, Cîmpanu Tudor – PSD, Grama Florin Iulian – UIPT, Istrate Dan UIPT, Miron Cosmin Nicolae – UIPT, Paraschiv Mirela Magda – UIPT, Pascal Remus – UIPT, Pădure Arghire Lucian – PSD, Ursulică Constantin – PSD.