Pericole pe patru roți. Sub influența alcoolului sau a drogurilor la volan

 

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii gălățeni au identificat în trafic, la volanul autoturismului, mai mulți conducători auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. 

Astfel, pe strada Costache Racoviță din municipiul Tecuci, polițiștii au oprit în trafic un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat în vârstă de 42 de ani. Acesta a fost testat alcoolscop, valoarea înregistrată fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Alți trei conducători auto care, la testarea alcoolscop, au prezentat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, au fost depistați de polițiști în localitățile Țepu, Munteni și Liești. 

În toate cazurile, cei depistați la volan sub influența alcoolului au fost conduși la spital, în scopul prelevării de mostre biologice și al stabilirii alcoolemiei, fiind cercetați pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 

De asemenea, patru bărbați, cu vârste de 23, 28, 30 și 33 de ani, au fost depistați în municipiile Galați și Tecuci la volanul autoturismului, sub influența substanțelor psihoactive. Mai mult, bărbatul, de 30 de ani, consumase și alcool (0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat), iar cel de 28 de ani avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce. 

În aceste cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. 

Duminică, 8 mai a.c., în jurul orei 20.20, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe o stradă din comuna Tudor Vladimirescu, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat în vârstă de 39 de ani, din localitate. 

Cu ocazia controlului documentelor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, fiind testat alcoolscop, bărbatul a prezentat valoarea de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal. Bărbatul este cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis, transmite IPJ Galați.