Eforturile opoziției prind contur: Tecucenii rămân cu gunoiul în stradă

 

În ședința Consiliului local desfășurată în 31 martie 2022, la mapa consilierilor s-a aflat o adresă emisă de către operatorul gropii de gunoi de la Roșiești, județul Vaslui. În document se atrage atenția asupra faptului că, la data de 10 martie 2022, societatea CUP Tecuci are datorii de 319.722 lei către Romprest Energy SRL în calitate de Prestator în contractul de Prestări Servicii încheiat în 6 septembrie 2018. 

„Pentru neplata a două facturi consecutive, Prestatorul își rezervă dreptul de a interzice accesul Beneficiarului în depozit până la achitarea debitelor restante și de a aplica emiterea de pretenții asupra garanției”, se arată în adresă.  

Vineri, 6 mai 2022, Compania de Utilități Publice (CUP) SRL trimite o adresă către Consiliul local Tecuci. Documentul informează faptul că începând de luni, 16 mai 2022, deșeurile nu vor mai fi colectate pe raza Municipiului Tecuci.  

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că societatea noastră mai are posibilitatea de a depozita deşeurile municipale menajere colectate pentru o perioadă de maxim o săptămână. Până la soluţionarea problemelor create cu Depozitul Roşieşti, vom fi nevoiţi să sistăm colectarea deșeurilor municipale menajere de pe raza Municipiului Tecuci începând cu data de 16 mai 2022”, se specifică în adresa semnată de Mihai Cristinel Martin, director general CUP Tecuci. 

Din adresa CUP tragem concluzia că Romprest Energy SRL a refuzat să mai primească deșeurile menajere de la Tecuci. Nu știm când s-a întâmplat acest lucru, însă CUP Tecuci nu mai are unde să depoziteze deșeurile pe plan local.  

În condițiile unui buget blocat sunt slabe speranțe ca plata către Depozitul Roșiești să poată fi făcută prea curând. Din păcate, într-o săptămână, toate eforturile opoziției de a submina administrația vor începe să prindă contur, iar străzile din municipiu vor cădea pradă managementului defectuos instaurat de PSD și UIPT la Tecuci.