Municipiul Tecuci nu are buget, consilierii opoziției s-au opus. În curând vom orbecăi pe străzi

 

Miercuri, 18 mai 2022, de la ora 16.30, la Casa de Cultură s-a desfășurat ședința de îndată a Consiliului Local Tecuci. Pe ordinea de zi s-a aflat Proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului inițial centralizat de venituri și cheltuieli și a Programului de investiții publice pe grupe de investiții și surse de finanțare al UAT Municipiul Tecuci, pe anul 2022. 

Discuțiile pe marginea acestui proiect s-au întins pe parcursul a zeci de minute fără să se ajungă la un numitor comun. Municipiul Tecuci a rămas singura localitate din țară fără un buget aprobat, timp în care se puteau realiza multe. 

Consilierii opoziției au refuzat să adopte bugetul local pe anul în curs, pretextând că vor vota un buget fără împrumutul aprobat de administrația PSD în 2020, chiar dacă legal nu este posibil acest lucru. În replică, primarul Lucian Costin a declarat că va face plângere penală pentru abuz în serviciu celor care au adus Municipiul Tecuci în situația de a nu avea un buget după aproape cinci luni de zile. Mai mult, edilul a spus că va trimite toate persoanele ce vor solicita bani, fie că va fi vorba de salarii sau de plata unor indemnizații, la adresele consilierilor respectivi.  

Fără buget nu se pot plăti lucrările de investiții, asfaltare, reabilitări și modernizări, de luna viitoare nu mai sunt bani pentru salariile funcționarilor publici din Tecuci, nu se vor da bănuții la persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, asistați sociali, burse la elevi sau banii necesari instituțiilor școlare. De asemenea, nu se va mai putea plăti iluminatul public și salubrizarea în municipiu. De ce s-a ajuns aici? Fiindcă o mână de oameni care au fost aleși să conducă destinele Municipiului Tecuci se opun. 

Orașul arată jalnic, iar lucrările începute sunt în imposibilitatea de a fi continuate. Locuitorii acestei urbe asistă neputincioși la orgoliile unor aleși care și-au uitat rolul și scopul în Consiliul Local. Au uitat că au fost aleși să reprezinte această comunitate, să facă tot posibilul ca locuitorii și orașul să prospere. 

Cine sunt acești consilieri care refuză vehement să voteze bugetul unui oraș întreg? Sunt consilierii de la PSD Și UIPT cărora le dăm numele pentru a-i cunoaște toată populația afectată de refuzul lor:  

Drăgan Oliwer Claudiu – PSD, Cîmpanu Tudor – PSD, Grama Florin Iulian – UIPT, Istrate Dan – PSD, Miron Cosmin Nicolae – UIPT, Paraschiv Mirela Magda – UIPT, Pascal Remus – UIPT, Pădure Arghire Lucian – PSD, Ursulică Constantin – PSD, Voinea Ionuț – PSD, Miron Dumitrescu Florin – UIPT.