Festivalul „Folk… Minor” – ediția a VI-a și-a desemnat câștigătorii – FOTO

 

Vineri, 27 mai 2022, pe scena special amenajată din Parcul „Regina Elisabeta” s-a desfășurat cea de a VI-a ediție a Festivalului concurs de creație și interpretare „Folk… Minor”. Organizatori și sponsori au fost Casa de Cultură Tecuci, Primăria și Consiliul Local, Asociația „Folkul Acasă în Realitate” – FAIR și Firma Kligor SRL Tecuci.  

În urma preselecției la acest concurs, pentru faza finală s-au calificat 11 concurenți.  

Spectacolul a fost deschis de prezentatorul Mihail Vasilache care după ce a urat  mult succes tuturor participanților a prezentat Juriul, sponsorii și Partenerii Media. Juriul a fost format din: Ana Maria Huțuțucă, Claudiu Vișan, Cristi Corcioveanu, Andreea Codreanu, Sorin Poclitaru. 

 Primul concurent a fost Daria Neniță din Bârlad care s-a prezentat cu piesele „Pădure nebună” și „Te aștept”. A urmat interpreta Aniri-Maria Drângu, elevă la Școala „Iorgu Iordan” din Tecuci, cu piesele „Vinovații fără vină” și „Floare de colț”. Interpretul Luca Mastacan, 13 ani, din Bârlad a interpretat piesele „Balada” și „Mormântul lui Ștefan e o lacrimă”. A urmat Andrei Cristian Popa din Tecuci cu piesele „Punctul pe I” și „Ce mică-i vacanța mare”, după care a intrat pe scenă Flavio Amariei din Piatra Neamț cu piesele „Albe cărări” și „Portret de lacrimă”, o piesă cu text și muzică proprie.  

A urmat Alma Lorena Andronache din Ploiești cu piesele „Noapte la mare, noapte la munte” și „Gara frumoasă”. A intrat apoi în scenă interpretul David Violeț, 12 ani, din Bârlad cu piesele „Nebun de alb” și „Ți-am adus un oraș”. Pe scenă a urcat Grupul „Ecou” din Bârlad, compus din 10 interpreți, elevi la Școala nr. 8 din Bârlad, un grup format de circa un an și jumătate, care a obținut numeroase premii importante în concursurile de la Mamaia, Slobozia, Piatra Neamț sau Bacău. Grupul a prezentat piesele „Colo-n vale la izvor” și „Țurai”.  

Interpretul Cristian Silvestru din Vaslui a prezentat piesele „Praf de stele” și nostalgica piesă pe versurile marelui Eminescu „Și dacă” pe muzică proprie. A urmat Ioan Ciornei din Iași cu piesele „Umbra” și „Epilog”, pentru ca ultimul concurent să fie Theodor Giurcanu din Iași, prezentând piesele „Noi nu” și „Tineri si liberi”.  

 Până la aflarea rezultatelor, au intrat pe scenă frații gemeni David din Bârlad cu un frumos microrecital, urmat de minirecitalul câștigătoarei ultimei editii, a V-a, micuța dar talentata Nectaria Maria Lungeanu.  

Au intrat apoi pe scenă cu piese grele ale folkului, invitații speciali Cezar Popescu din Iași, Marius Matache din București și, bineînțeles, realizatorul și coordonatorul acestui reușit și îndrăgit festival, profesorul cantautor Cristi Corcioveanu. Toți concurenții au primit diplome de participare. 

În final, au fost acordate următoarele premii: 

Premiul I – Flavio Amariei din Piatra Neamț  

Premiul II – Grupul Ecou din Bârlad  

Premiul III – Luca Mastacan din Bârlad  

 Mențiuni au fost acordate concurenților: Alma Lorena Andronache din Ploiești, Daria Neniță din Bârlad și David Violeț din Bârlad.  

Mențiuni Speciale au fost acordate concurenților: Aniri Maria Drângu din Tecuci, Ioan Ciornei din Iași și Cristian Silvestru din Vaslui.  

Premiul I a fost in valoare de 500 lei, Premiul II de 400 lei, Premiul III de 300 lei, Mențiuni de 200 lei și Mențiuni speciale de 100 lei.  

Și astfel, s-a încheiat o altă ediție a acestui îndrăgit festival care începe să prindă cât mai mult în spațiul tecucean.  

Felicitări organizatorilor!