Surprins în toiul nopții la furat. A fost reținut și încarcerat

 

Miercuri, 8 iunie 2022, în jurul orei 2:30, poliția a fost sesizată prin apel 112 de către o femeie în vârstă de 54 ani cu privire la faptul că o persoană necunoscută ar fi pătruns în locuința sa din comuna Independența și ar fi sustras două telefoane mobile. 

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au ajuns în scurt timp la adresa indicată, unde au găsit-o pe persoana care a făcut sesizarea și care a declarat faptul că în jurul orei 2, în timp ce se afla la adresa de domiciliu împreună cu fiul său, persoană majoră, a fost trezită de zgomote ce proveneau din interiorul casei. A observat că în camera unde dormea se afla o altă persoană necunoscută, care a părăsit în grabă imobilul și curtea, și a fugit către strada Siret, din aceeași localitate. A constatat faptul că din locuință, au fost furate două telefoane mobile care se aflau pe un corp de mobilier în camera unde dormea. 

La scurt timp după comiterea acestei fapte polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Liești au identificat autorul, fiind vorba de un tânăr în vârstă de 18 ani, cu domiciliul în comuna Independența, județul Galați, cunoscut cu antecedente penale în materie și cu un mod de operare similar cu a altor fapte comise de către acesta. Cele două telefoane mobile au fost recuperate și restituite persoanei vătămate și fiului acesteia. 

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. În urma probatoriului administrat, față de tânărul de 18 ani s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, în cursul zilei de 8 iunie, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Liești care a sesizat Judecătoria Liești, iar instanța de judecată a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. 

Cel în cauză a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, unde a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, se arată în comunicatul IPJ Galați.