Lipsă totală de transparență în distribuirea banilor alocați pentru proiectul „Extindere și modernizare varianta ocolitoare a Municipiului Galați”

 

Consilierii PNL Galați sunt deschiși dialogului cu reprezentanții tuturor partidelor politice și mai ales cu președintele Consiliului Județean – căruia i-au solicitat, repetat, clarificarea unor aspecte importante privind exproprierile necesare pentru proiectul „Extindere și modernizare varianta ocolitoare a Municipiului Galați”. În baza mandatului încredințat lor de către cetățeni, prin vot, consilierii PNL au cerut explicații referitoare la diferențele foarte mari dintre sumele prevăzute, în acest sens, în 2022, față de cele din 2017.  

Pentru unii proprietari, sumele au fost evaluate cu câteva mii de lei în plus, pentru alții sumele s-au dublat, iar în unele cazuri au crescut de șase ori.  

Deși Primăria Galați, în baza parteneriatului cu CJ, a donat terenuri aflate în proprietatea sa, pentru realizarea centurii, în raportul actual de evaluare numeroase terenuri urmează a fi expropriate. În acest mod, vor fi direcționați bani de la Consiliul Județean către Primăria Galați.  

Nu în ultimul rând, consilierii PNL solicită informații cu privire la firmele SC AQUA PARC SRL, SC MAVGO HOLDING SRL, HYDROSTROY AD – responsabile de prăbușirea podului din județul Neamț, la tipul de lucrări efectuate de respectivele firme la podul (hobanat) inclus în proiectul „Extindere și modernizare varianta ocolitoare a Municipiului Galați” și la alte eventuale lucrări efectuate de aceste firme în județul Galați. 

Este nevoie de profesionalism și de transparență, nu de ședințe de Consiliu Județean convocate obsesiv, ca simulacru de normalitate! 

  

  

Grupul Consilierilor Județeni ai PNL Galați