Sărbătoarea rugbyului juvenil la Tecuci – FOTO

 

Sâmbătă, 25 iunie 2022, Clubul Sportiv Școlar Tecuci a organizat o interesantă competiție sportivă, respectiv cea de a treia etapă a Circuitului Național de minirugby U 12 și U 14. Competiția s-a desfășurat pe terenul CNAE Tecuci și aici au fost prezente echipele SC Buzău, CS  Bârlad și CSS Tecuci, cu echipe la categoriile U 12 și U 14. Cu mari regrete, organizatorii îmi spuneau că au mai fost invitate și alte echipe din țară dar care nu au dorit să vină la Tecuci pentru că nici Tecuciul nu a răspuns invitației acestora, aceasta numai și numai din punct de vedere financiar, la club neexistând fonduri necesare pentru deplasarea echipelor tecucene în alte orașe. Poate se va face ceva și în acest sens.  

 Și pentru că sportul în general ne învață să fim disciplinați, să dăm dovadă de prietenie și colegialitate, la deschiderea oficială a competiției, în fața celor trei cluburi prezente, adunate într-un careu, profesorii antrenori Ionel Popa și Genu Popa au început prin a spune tuturor „Bine ați venit aici la noi, la Tecuci și vă invităm să jucați cu plăcere, cu bucurie, să nu încercați să vă loviți între voi sau să va accidentați. Dorim cu toții să ne bucurăm împreună și oricum se vor termina aceste jocuri, ce au caracter demonstrativ, toți veți fi  câștigători și  veți pleca de aici cu trofee și diplome, deci, repetăm, toți veți fi câștigători. De aceea, este frumos sportul și vă rugăm să spuneți și prietenilor voștri să îl practice, el fiind cel mai bun prilej de a fi sănătoși”.  

Au urmat meciurile, cu durata mai scurtă ca de obicei, Tecuci – Bârlad U14, Buzău – Tecuci U 12, Bârlad – Tecuci U 14, Tecuci – Buzău U 12 și Buzău – Tecuci U 14. 

Asistența medicală a fost asigurată de neobositul medic Neculai Roșculeț, cel care de fapt a asigurat asistență medicală și în urmă cu peste patru decenii atunci când pe teren evoluau mari vedete tecucene ca Aurel Buhus, Gică Teodorescu, Radu Voinescu, Apostol Glavaski, Ștefăniu Ovidiu – Papitu, Mișu Focsa și mulți alții care au dus faima Tecuciului în toată țară. Acum, doctorul Roșculeț a venit la teren cu o Ambulanță ISU și cu două asistente medicale cu dotările necesare. Am stat lângă dânsul și l-am urmărit cu mare atenție. Atunci când un jucător era căzut la pământ, imediat se ridică și spunea „Fețele la mine!” și cu toții alergau spre „locul faptei”, dorind că totul să fie în ordine. Îl felicităm pentru acest lucru și îi dorim să continue cu același devotament!  

Urmărind jocurile, am remarcat cu plăcere faptul că în echipe evoluau și fete, chiar foarte bine pregătite, reușind chiar să realizeze și eseuri. Un lucru foarte frumos din partea lor.  

 La sfârșitul competiției, organizatorii au adunat în grup toți jucătorii, le-au mulțumit pentru faptul că au jucat frumos, nu s-au accidentat, au dat dovadă de sportivitate și au jucat cu mare bucurie. Fiecare echipă a primit, așa cum s-a spus la început, cupe și Diplome.  

La competiție ar fi trebuit să fie prezent din partea Federației Române de Rugby, vicepreședintele Federație, tecuceanul nostru Anton Pisaroglu care, fiind într-o altă importantă delegație, l-a împuternicit pe tatăl lui, Aurel Pisaroglu să ofere Diplomele și cupele respective.  

Am mai remarcat prezența la competiție a directorului CSS Tecuci, prof. Ovidiu Mihai și a profesorului Valeriu Mănăilă.  

În final, mă adresez cu respect edililor locali reamintind că așa cum Tecuciul este cunoscut ca leagănul Aviației și al Cercetașilor, orașul nostru mai este cunoscut și ca o mare pepinieră de rugbysti. De aici a plecat un jucător care a reprezentat România pe timpuri, Apostol Glavaski, de aici au plecat jucători în toate colțurile țării începând cu Galați, Bârlad, Iași, Timișoara, Constanța, Baia Mare, Petroșani și alte orașe. Azi ne mândrim cu produsul CSS Tecuci Florin Bardasu, aflșat în lotul României și alți jucători în prima liga a țării. Dar, ei nu au un teren unde să joace, cu greu au obținut aprobarea pentru terenul de la CNAE care nu e prea întrebuințat de colegiu. Terenul nou care se face în centru orașului va fi sintetic, pe el nu se va putea juca Rugby. Aici, la CNAE sportivii nu au vestiare, se schimbă tocmai la CSS. Nu au grupuri sociale.  

Să încercăm să sprijinim acest sport. Fotbal de performanță, nu avem la Tecuci, să nu terminăm și rugbyul, să facem ceva în acest sens.  

 

Iancu Aizic 

 

 

You cannot copy content of this page