Puncte de prim ajutor deschise la Tecuci

 

Medicii ne sfătuiesc să evităm deplasările inutile în această perioadă, din cauza temperaturilor extrem de ridicate, dar uneori suntem nevoiți să ieșim din case pentru a da piept cu căldura.  

Recomandarea este valabilă mai ales în cazul persoanelor vârstnice sau cu probleme de sănătate. 

Venind în sprijinul tecucenilor și nu numai care în aceste zile toride sunt nevoiți să străbată orașul, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Tecuci a instalat două puncte de prim ajutor. 

 Unul dintre acestea se află la Piața centrală, la parterul construcției cu destinație mini hotel. Cel de-al doilea este amplasat în incinta fostei săli de expoziție, vizavi de Casa de Cultură Tecuci. 

Punctele sanitare funcționează în intervalul orar 11 – 17 și sunt deservite de angajați ai Direcției de Asistență Socială Tecuci. Funcționarii sunt dotați cu aparatură medicală, aer condiționat, dozatoare de apă, frigidere, medicamente, toate cele necesare fiind puse la dispoziție de către Primărie.  

Cele două centre sunt deschise astăzi și mâine. Punctele de prim ajutor devin operative atunci când situația o impune și vor rămâne deschise pe perioada avertizărilor privind temperaturi ridicate.