Sub influența substanțelor interzise la Movileni și urmărire sfârșită în decor la Pechea

 

Miercuri, 20 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au oprit în trafic pe DJ 252, în comuna Movileni, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat în vârstă de 34 de ani. 

Întrucât acesta se manifesta incoerent, polițiștii l-au testat atât alcoolscop, cât și cu aparatul Drugtest, rezultând că se afla sub influența substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost condus la spital, în vederea recoltării de mostre biologice și a determinării prezenței în sânge a substanțelor psihoactive, în cauză fiind întocmit dosar penal. 

În aceeași zi, în jurul orei 23, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au observat în trafic, pe raza comunei Cuza Vodă, un autoturism care se deplasa având o traiectorie sinuoasă. 

A fost efectuat semnal de oprire, dar conducătorul autoturismului nu s-a conformat și a mărit viteza, îndreptându-se către comuna Pechea. Polițiștii au plecat în urmărirea acestuia.  

La intrarea în comuna Pechea, conducătorul auto a pierdut controlul direcției, mașina a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. Bărbatul aflat la volan a fost imobilizat și testat alcoolscopic. Valoarea rezultată a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Polițiștii au întocmit dosar penal. Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, se arată în comunicatul IPJ Galați.