La pas prin parcurile tecucene alături de Serviciul Totul Verde

 

Serviciul Totul Verde face parte din cadrul Direcției de Servicii Publice a Primăriei Tecuci și este compus din Biroul Parcuri și Locuri de Joacă și Birou întreținere Zone Verzi. 

Acest Serviciu a fost înființat ca urmare a preluării activității de întreținere peisagistică de la Administrația Cimitirelor și a Spațiilor Verzi SRL. Printre activitățile angajaților din ultimele săptămâni s-a aflat refacerea sistemului de irigat din Parcul „Regina Elisabeta” sau aplicarea tratamentului împotriva țânțarilor și căpușelor în parcurile și locurile de joacă pentru copii.  

La mijlocul lunii iulie eram informați că a fost finalizată balustrada care face trecerea peste cascada mare din Parcul central „A.I. Cuza”. Lucrarea a fost refăcută de la zero de către salariați. A urmat reabilitarea aleii și curățarea cascadei din același parc. 

 În 15 iulie a fost dat startul reparației fântânii arteziene din Parcul „A.I. Cuza”. Lucrarea avea să fie finalizată câteva zile mai târziu, devenind funcțională după patru ani. Serviciul anunța lucrări și la fântâna arteziană din Parcul „Regina Elisabeta”. Tot în Parcul central a fost efectuată curățarea cascadelor.  

Apoi, în 21 iulie, aflam faptul că sistemul de iluminat al totemurilor din parcurile tecucene au fost readuse la viață după câțiva ani de nefuncționare.   

În același timp, Serviciul se confruntă cu „nesimțirea” unora, persoane care aruncă deșeuri pe unde apucă sau care lasă în urmă covoare din coji de semințe în jurul băncilor din parcuri. Și pentru unii și pentru alții au fost aplicate sancțiuni conform hotărârilor locale, dar acest lucru nu pare să îi descurajeze. 

Pentru mai multe informații puteți vizita pagina Totul Verde Tecuci, tecucenii fiind purtați, pas cu pas, printre cele mai importante activități desfășurate de către acest serviciu.