Eveniment de multiplicare – Erasmus+ PROLEARN

 

Miercuri, 27 iulie 2022, evenimentul de multiplicare din cadrul proiectului Erasmus+ ProLearn a avut loc cu mare succes la hotelul „Matrix”, din Tecuci sub coordonarea profesorilor din Școala Gimnazială „Elena Doamna”. 

 La eveniment au fost prezenți primarul orașului Tecuci, Lucian Grigore Costin, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Galați, directori ai unităților de învățământ din Tecuci și din comunele limitrofe, profesori, pedagogi și psihologi. Cei peste 40 de participanți la eveniment au avut ocazia să afle despre consorțiul care a coordonat si implementat proiectul, scopul acestuia și despre produsele finale, să vadă și să studieze instrumentele de diagnostic folosind tabletele sau telefoanele lor mobile, să răsfoiască platforma de formare a profesorilor și să cunoască jocurile educaționale propuse pentru dezvoltarea proceselor gândirii. 

Scopul proiectului ProLearn este de a consolida procesul de învățare și abilitățile cognitive ale copiilor, printr-o abordare holistică și metode inovatoare. Concret, prin produsele finale ale proiectului se urmărește diagnosticarea și consolidarea abilităților cognitive și a stilului de învățare al copiilor cu vârsta între 6-14 ani.      

Pentru a atinge scopul proiectului, au fost create 4 livrabile (două instrumente de diagnosticare și două instrumente de instruire/practică): 

 * Produs final 1 – ProLearn Kids: Instrument online pentru diagnosticarea abilităților cognitive și a stilului de învățare al copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani. 

* Produs final 2 – ProLearn Teens: Instrument online pentru diagnosticarea abilităților cognitive și a stilului de învățare al copiilor cu vârsta cuprinsă între 11-14 ani. 

* Produs final 3 – Program de formare online: Platformă de formare pentru profesori/pedagogi în Neuro-Psiho-Pedagogie, certificată de Fundația Patrizio Paoletti din Italia. 

* Produs final 4 – Setul de instrumente educaționale: jocuri educaționale pentru elevii cu vârste cuprinse între 6-7, 8-10 și 11-14 

 Livrabilele vor fi accesate și utilizate gratuit începând  cu luna septembrie 2022. 

Activitatea a cuprins și un workshop cu Olimpia Meșa, expert și consultant principal în proiectarea programelor de învățare bazate pe modul de funcționare al creierului, care a completat activitatea de prezentare a proiectului Erasmus.  

Consorțiul de proiect este format din 6 organizații publice și private din 5 țări: Fundația OIC Polonia – Polonia (Coordonator de proiect), Eurosuccess Consulting – Cipru, Școala Primară Ayia Napa – Antonis Tsokkou – Cipru, P-Consulting – Grecia, Fundația Patrizio Paoletti – Italia, Şcoala Gimnazială „Elena Doamna” Tecuci – România. 

 

* Coordonatorii proiectului ProLearn – Școala Gimnazială „Elena Doamna” – Adriana Silvica Lefter & Valerica Mititelu