Peste 3.700 mp de teren trec în proprietatea Municipiului. Investițiile care se vor derula pe acest amplasament

 

Ultima ședință de Consiliu Local a însemnat și aprobarea unor proiecte importante pentru Tecuci. Printre acestea s-a aflat preluarea de la MApN a unui teren în suprafață de 3.747 mp, situat lângă Școala nr. 5 „Elena Doamna”.  

Terenul a fost solicitat în scris la Ministerul Apărării Naționale de către actualul edil, iar după un schimb de corespondență și câteva discuții la minister cererea a fost aprobată. După adoptarea și în Consiliul Local Tecuci urmează o Hotărâre de Guvern în acest sens, după care Municipiul Tecuci va fi proprietar cu acte în regulă al acestui amplasament.  

„Școala 5 este principalul beneficiar al acestei investiții pentru că în partea din față intenționăm să organizăm o parcare destul de mare, pentru a încerca fluidizarea traficului pe ambele sensuri pe acea stradă. Evident, vor putea parca acolo și cei care merg la Judecătoria Tecuci. Dacă toate documentele sunt gata vom încerca să bugetăm această parcare pentru anul viitor”, a declarat primarul Lucian Costin.  

Imobilul este situat în str. Costache Racoviță nr. 29 (actual 22) și este compus din construcția aflată în stare avansată de degradare (parțial demolată) cunoscută sub denumirea Casa Armatei și terenul în suprafață de 3.747 mp cu amenajările aferente. În partea din spate a acestui obiectiv municipalitatea intenționează o nouă investiție în sectorul educațional. Se are în vedere o sală de sport, o grădiniță, sau o creșă. 

„Avem o grădiniță care funcționează pe str. Republicii și o alta care e lângă Poliția Locală. Mi-aș fi dorit ca aceste grupe să funcționeze în niște clădiri mai noi, mai cochete și dotate cu tot ce înseamnă tehnologie”, a conchis edilul tecucean.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three − three =