Fără permis sau sub influența substanțelor interzise la volan

 

Luni, 15 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Rădești au oprit în trafic, pe DJ 251C, în comuna Smulți, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 25 de ani, din localitatea Valea Mărului. Acesta nu a putut prezenta permisul de conducere, polițiștii stabilind că nu este deținător al unui astfel de document.  

În urma verificărilor, a rezultat că autoturismul i-a fost încredințat, spre a-l conduce, de un alt bărbat, de 34 de ani, care cunoștea faptul că acesta nu deține permis de conducere.  

În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal atât pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cât și pentru încredințarea unui vehicul pentru a fi condus, unei persoane despre care se știe că nu deține permis de conducere. 

Marți, 16 august, în jurul orei 3.30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au oprit în trafic, pe o stradă din comuna Liești, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat în vârstă de 23 de ani, din localitate. 

După ce i-au verificat documentele, polițiștii l-au testat pe conducătorul auto atât pentru consumul de alcool, cât și pentru consumul de substanțe interzise, în acest din urmă caz, rezultatul fiind pozitiv la Metamfetamină. 

Bărbatul a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice și a stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive. În cauză a fost întocmit dosar penal, se arată în comunicatul IPJ Galați.