Strada Costache Racoviță devastată de lucrări

 

Șantierul deschis pe străzile Municipiului Tecuci de către SC Apă Canal SA în urmă cu câțiva ani continuă să dea bătăi de cap tecucenilor și nu numai.

„Mi-am rupt mașina pe C. Racoviță, eu locuiesc pe Aleea Egalității, am plătit la început de an toate taxele, inclusiv locul de parcare, ce confort am? Cine îmi plătește daunele la articulațiile mașinii?… Vă rog insistent să rezolvați strada C. Racoviță”, este mesajul unui locuitor din Tecuci.

 Strada Costache Racoviță din Municipiul Tecuci este sugrumată de șanțurile în care firma Rotary a introdus conductele. Săpăturile sunt acoperite cu pietriș, iar circulația atoturismelor se desfășoară anevoios.

Beneficiar al acestor lucrări, derulate cu fonduri europene, este SC Apă Canal SA Galaţi. Cu acceptul administraţiei PSD, a luat în custodie 124 de străzi din Municipiul Tecuci. Cadrul legal pentru obligarea constructorului de a readuce strada la forma inițială a fost abrogat de către aceeași administrație.

Nimeni nu ştie când vor fi finalizate lucrările. Disconfortul și pagubele create tecucenilor de către SC Apă Canal SA și firma Rotary sunt un neajuns cu care ne vom mai confrunta o vreme fiindcă nu se întrevede o soluție.

Imaginile surprinse astăzi, 19 august 2022, pe strada Costache Racoviță sunt postate mai jos. Astfel de situații se regăsesc pe multe dintre străzile tecucene.