Servicii oferite de Cantina de ajutor social Tecuci

 

Cantina de Ajutor Social prestează servicii sociale gratuite sau contra cost persoanelor cu situație economico-socială sau medicală deosebită, conform Legii 208/1997. Cantina se află în subordinea Direcției de Asistenţă Socială Tecuci.

Serviciile oferite constau în: pregătirea și distribuirea la sediu Cantinei a hranei zilnice, respectiv masă caldă pentru prânz; distribuirea la sediu Cantinei de produse alimentare pentru weekend.

Serviciile sociale acordate prin Cantina de ajutor social Tecuci se prestează gratuit pentru persoanele care nu au venituri sau ale căror venituri sunt sub nivelul venitului net lunar, pentru o persoană, luat în calcul la stabilirea venitului minim garantat.

De exemplu, în luna decembrie a anului trecut au existat 84 de beneficiari, din care 25 erau minori, 35 persoane vârstnice și 24 adulți.

Persoanele cărora li s-a aprobat înscrierea la Cantina de ajutor social, dar care realizează venituri ce se situează peste nivelul minim garantat pentru o persoană, au beneficiat de servicii cu plata unei contribuții de 30% din venitul net pentru o persoană.