Încântător spectacol muzical la Teatrul de Vară Tecuci – FOTO

 

Casa de Cultură a Municipiului Tecuci, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Tecuci, a organizat duminică, 25 septembrie 2022, la Teatrul de Vară, un spectacol muzical la care spectatorii ce nu au fost prezenți – subliniem, gratuit – cu siguranță au avut mult de pierdut. 

Spectacolul a fost deschis de prezentatorul Mihail Vasilache, cel care ne-a promis că vom asista la o manifestare de mare valoare și a avut pe deplin dreptate. 

 Primul interpret care a deschis spectacolul a fost din Galați, prilej prin care prezentatorul ne-a reamintit că și dânsul este născut în acest frumos oraș. Și astfel, a intrat în scenă interpreta de folk Alexia Dominteanu, din Galați, în vârstă de 15 ani, în anul III de studiu și care este pregătită de chitaristul gălățean Ciprian Dincă. Ea ne-a prezentat piesele „Cine m-a făcut om mare” din repertoriul binecunoscutei Delia Matache, urmată de o piesă din repertoriul internațional. A urmat apoi chitaristul tecucean Ștefan Căliman, pregătit de muzicianul gălățean Florin Chiriac. Ștefan are  15 ani, este în anul IV de studiu și ne-a prezentat piesele „Emoții de toamnă” și „A venit ploaia”. 

A urmat o tânără, tot de 15 ani, din Tecuci, Ștefania Coroiu, pregătită de profesorul tecucean Cristi Corcioveanu, de la Cercul de Folk al Casei de Cultură. Ea ne-a prezentat piesele „Balada fulgului de vânt” și „Luna în cascade”. 

O altă interpretă tecuceancă, micuța dar talentata Nectaria Maria Lungeanu, a interpretat două piese din repertoriul internațional. 

A fost apoi prezentată trupa The Hippie Band, din Galați, compusă din Florin Chiriac – voce și chitară, Ciprian Dincă – chitară bas și Răzvan Gheorghiu – tobe și percuție. 

 Trupa a renăscut în anul 2013, dintr-o inspirație de a combina mai multe genuri muzicale și a crea piese cover cu sunete noi. Această provocare a fost îmbrățișată de toți membrii trupei pentru că inima acestora a fost mereu legată de creații noi muzicale. Astfel, în anul 2015, trupa a lansat primul single cu una dintre piesele lor de mare succes intitulată „Capriciu”- scrisă și aranjată de membrii trupei. Trupa nu a stat departe de toate provocările genurilor muzicale, îndreptându-se cu succes și spre prelucrări folclorice. 

În numele trupei, liderul acesteia, Florin Chiriac, care a activat o bună perioadă de timp ca profesor și la Club Art Tecuci, a salutat cu multă bucurie publicul tecucean, bucurându-se că a revenit la Tecuci. Continuă, spunând că apreciază ce a realizat aici profesorul cantautor Cristi Corcioveanu, mai ales prin înființarea Cercului de Folk la Casa de Cultură. Apreciază în continuare și evoluțiile tuturor tinerilor interpreți din deschiderea spectacolului și speră că și mai mulți tineri să se apropie de folk și în general de muzică. 

 Prima piesă din programul trupei a fost cea intitulată „Morfoză”- urmată de o melodie de vară – pentru că, așa cum spune interpretul, ne aflăm la Teatru de Vară și încă mai putem spune că e vară chiar dacă e octombrie de acum. Piesa se intitulează „Într-o nu știu care vară”, urmată de piesa „Plastic”, după care a urmat o melodie îndrăgită din repertoriul internațional. A urmat piesa „Acolo sus”, apoi „Undeva, inima ta” și altele din repertoriul internațional. 

Din program, nu putea lipsi piesa care îi reprezintă – „Capriciu” – urmată de piesa „Sus”, fiind o adaptare după o piesă din repertoriul internațional. A fost prezentată și o piesă din repertoriul neuitatei trupe The Beatles, apoi prelucrarea folclorică „Verginica”, încheind programul cu piesa „Paradis”. 

A fost un spectacol cu adevărat „pe cinste” și dacă am mai văzut unele comentarii care spuneau că aceste acțiuni și spectacole ale Casei de Cultură nu sunt de ajuns anunțate și mediatizate, acum, spun că am văzut din timp afișe cu spectacole pe scările Casei de Cultură, la avizierul din fața Teatrului de Vară, pe acest site și paginile de mediatizare ale Casei de Cultură, Radio, Ziarul Tecucean. 

Dar, la toate, mai trebuie și bunăvoința și dorința de a participa la viața culturală a Municipiului Tecuci. 

  

Iancu Aizic