Urmărire nocturnă între Tecuci și Matca. Patru răniți după ce autoturismul s-a oprit într-un gard

 

În cursul nopții trecute, în jurul orei 00.05, polițiștii Biroului Rutier Tecuci, aflați în serviciul de patrulare pe strada Cuza Vodă, din municipiul Tecuci, au efectuat semnal de oprire unui autoturism aflat în trafic, înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 122 de km/h. 

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului de oprire, continuându-și deplasarea, astfel că polițiștii au plecat în urmărirea acestuia. 

La intrarea în comuna Matca, bărbatul aflat la volan a pierdut controlul direcției, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă și a lovit gardul unei locuințe. În urma impactului, rețeaua de alimentare cu gaze a imobilului a suferit avarii, la fața locului deplasându-se reprezentanți ai unei companii de distribuție gaze naturale, pentru oprirea acestuia. 

Accidentul s-a soldat cu rănirea conducătorului auto, identificat în persoana unui bărbat, în vârstă de 22 de ani, din comuna Matca, precum și a pasagerilor din autoturism, trei adolescenți de 17 ani, toți din aceeași localitate. 

Întrucât conducătorul auto a rămas încarcerat, la locul accidentului, alături de cele două echipaje ale Poliției au intervenit două echipaje SMURD, o autospecială de descarcerare, precum și o autospecială de intervenție pentru prevenirea și stingerea incendiilor, din cadrul ISU Galați. 

Bărbatul a fost transportat la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, pentru a se stabili prezența în organism a alcoolului sau a substanțelor interzise, transmite IPJ Galați. 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, atât pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, cât și pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, existând suspiciuni în acest sens.