Altă urmărire sfârșită prost. Autoturismul a ajuns în șanț

 

Numărul conducătorilor auto care refuză să oprească, din diferite motive, la semnalele polițiștilor este în creștere. În majoritatea cazurilor șoferii se află sub influența alcoolului sau a drogurilor, ori au permisul de conducere suspendat. 

Joi, 29 septembrie a.c., în jurul orei 1, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, supraveghere și control al traficului rutier pe DJ 242A, în localitatea Berești-Meria, polițiștii Postului de Poliție Berești-Meria au făcut semnal de oprire unui autoturism care circula pe drumul menționat. 

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalului, continuându-și deplasarea, motiv pentru care polițiștii au plecat în urmărirea acestuia. În scurt timp, mașina a fost găsită în șanțul de scurgere al apei pluviale din localitatea Slivna. 

În imediata apropiere au fost depistați trei bărbați care încercau să scoată autoturismul din șanț. După legitimarea acestora polițiștii au stabilit că la volan s-a aflat un bărbat în vârstă de 35 de ani. Conducătorul auto a fost testat alcooltest, valoarea înregistrată fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar penal. Conducătorul auto este cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, transmite IPJ Galați.