George Stângă: 47 de școli din județul Galați vor beneficia de bani europeni

 

Abandonul școlar este o problemă națională, dar există soluții pentru a combate acest fenomen. Susținerea educației este o prioritate, iar Ministerul Educației împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Galați acordă o atenție deosebită programelor de reducere a abandonului școlar. 

La finalul lunii septembrie, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Galați au încheiat Acordul privind implementarea investițiilor specifice Schemei de Granturi din cadrul Programului Naţional pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.  

Prin acest acord, au fost semnate contractele de finanțare cu cele 47 de școli beneficiare de granturi în cadrul Programului Naţional pentru Reducerea Abandonului Școlar – runda 1. Valoarea acestor granturi pentru județul Galați este de 32.693.821,48 lei, la care se adaugă TVA. 

Concret, banii sunt folosiți pentru modernizarea spațiilor din școli, copiii vor fi implicați în activități extracurriculare, vor beneficia de consiliere educațională și de programul „Școală după școală“. De asemenea, vor fi derulate programe de tip „masă caldă”. 

Abandonul şcolar este o problemă reală atât în judeţul Galați, cât şi în România. Avem nevoie de politici care să încurajeze mersul la şcoală. Reducerea abandonul școlar și stimularea participării în învățământul de toate nivelurile constituie obiective importante nu doar pentru Ministerul Educației sau pentru Guvern, ci pentru noi ca societate. 

 

Deputat George Cătălin Stângă 

Președinte PNL Galați