Centura ocolitoare a Tecuciului este finalizată în proporție de 98% – FOTO

 

Centura ocolitoare a Municipiului Tecuci a primit un nou termen de finalizare. Centura are câte o bandă pe sens, o lungime de aproape 7 km și se află în lucru încă din 2015.   

În anul 2019, ministrul Transporturilor de atunci, Răzvan Cuc, a „rupt” contractul cu constructorul italian, la un progres fizic de circa 58%.  În 16 aprilie 2021, CNAIR SA a semnat contractul pentru „Construcția Variantei de Ocolire Tecuci – rest de executat” cu Asocierea SC Mavgo Holding SRL – SC Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL (fosta SC Aqua Parc SRL) – SC BDU Maxi Construct SRL – Hydrostroy AD. Valoarea contractului este de 41.735.534,38 lei fără TVA, iar perioada contractuală de execuție a lucrărilor este de 12 de luni, cu o garanție de 60 de luni. 

Varianta de Ocolire se desprinde din DN24, traversează cu un pasaj superior DN24 și lina CF Mărășești – Tecuci la km 0+385,95, continuă în aliniament până la intersecția la nivel cu DJ252H la km 2+490, traversează cu pasaj superior linia CF Făurei – Tecuci la km 6+416,29 și se finalizează la km 6+945 (echivalent cu km 6+801,29), la intersecția cu DN25. Proiectul prevede construirea a zece podețe, două pasaje peste calea ferată și trei intersecții la nivel: două de tip giratoriu și una „în cruce”. 

Varianta ocolitoare trebuia să fie funcțională la începutul lunii iunie, dar creșterea bruscă a prețurilor la materialele de construcții ca urmare a războiului a creat grave probleme care au condus la oprirea lucrărilor până la ajustarea costurilor.   

După întâlniri recente avute de primarul Lucian Costin cu reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, CNAIR și constructor, pe tema centurii ocolitoare a Municipiului Tecuci, a fost decisă data de 14 noiembrie ca termen limită pentru finalizarea lucrărilor.  

Primarul Lucian Costin a declarat că la momentul actual se lucrează atât la finalizarea pasarelei de la ieșirea spre Focșani, cât și la pregătirea pentru turnarea stratului de asfalt de uzură pe întreaga lungime a centurii municipiului.  

 „Avem termen de executat, pe 14 noiembrie trebuie să circule pe Centura Tecuciului, de la km 0 la km 6, în giratoriul celălalt. Suntem într-un grafic, rampa a fost o piatră de încercare, dar a ținut vremea cu noi, am avut tot ce ne trebuie și am reușit să o executăm”, a declarat ing. Cătălin Fieraru, reprezentant al constructorului. Acesta a mai precizat că la ultima rampă a fost nevoie de aproape 100.000 mc de umplutură, un volum imens.  

Astăzi, 5 octombrie 2022, mai era de turnat asfalt pe o porțiune de aproximativ 250 m, lucrările fiind executate în proporție de 98%. Situația lucrărilor pe Centură se poate vedea în imaginile de mai jos.