Control: 24 de sancțiuni aplicate după verificarea a 60 de microbuze și autobuze între Galați și Tecuci

 

Luni, 10 octombrie, în intervalul orar 6 – 10, pe raza de județului Galaţi s-a desfăşurat o acţiune cu participarea efectivelor de poliţie rutieră din cadrul IPJ Galați, pentru verificarea legalității transportului de persoane. În cursul acțiunii au fost verificate 52 autovehicule destinate transportului de persoane și 8 autovehicule destinate transportului de elevi. 

Întrucât au fost constatate nereguli, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă, 7 sancțiuni pentru nerespectarea condițiilor ce trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier. Alte 12 sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice, 3 dintre acestea fiind aplicate conducătorilor auto destinate transportului de elevi.  

În cadrul verificărilor a fost depistat un bărbat în vârstă de 48 ani, din comuna Ivești, care conducea un autobuz pe DN 2B și care efectua transport persoane pe cursa Galați – Tecuci, a oprit pentru a îmbarca călători în zona unei stații Peco, fără ca stația respectivă să figureze în graficul de circulație aferent licenței de transport.  

De asemenea, conducătorul autobuzului nu a eliberat bilete de călătorie, aferente distanței parcurse, pentru un număr de 10 călători și nu avea completată foaia de parcurs. A fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 13.000 lei. 

Un alt bărbat, în vârstă de 45 ani din municipiul Galați, a condus un microbuz pe DN 2B, care efectua transport persoane pe cursa Galați – Tecuci, fără a elibera bilete/legitimații de călătorie, aferentei distanței parcurse, pentru un număr de 8 călători și fără a introduce cartela tahografică în aparatul tahograf. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.000 lei, transmite IPJ Galați.

 

You cannot copy content of this page