Fonduri Europene: Peste 5,3 milioane de euro alocați Municipiului Tecuci. Printre proiecte se află locuințe pentru tineri și achiziția de autobuze electrice

 

Primăria anunță, astăzi 20 octombrie, prin vocea edilului Lucian Costin faptul că Municipiului Tecuci i-au fost aprobate alte trei proiecte pentru accesarea de fonduri europene. Finanțările se fac prin PNRR, Planul Național de Redresare și Reziliență al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.  

Pentru Municipiul Tecuci au fost aprobate: Construire locuințe pentru tineri – 13,145,381.17 lei; Achiziția de autobuze și construire stații electrice de încărcare, pentru Tecuci și zona periurbană – 2,929,006.05 lei; Implementarea unui sistem inteligent de management al traficului – 10.246.730.89 lei. Suma totală este de 26.321.118,11 lei sau 5.371.656,75 euro. 

„Sunt vești pe care le așteptam și care mă bucură, pentru că implementarea acestor proiecte cu fonduri externe, înseamnă dezvoltare, locuri de muncă, creșterea calității vieții. Mulțumesc în mod deosebit echipei din Primăria Tecuci cu care am scris aceste proiecte”, a declarat primarul Lucian Costin. 

Edilul și-a exprimat speranța că în curând va veni cu alte vești bune. Municipiul Tecuci are depuse mai multe proiecte, care așteaptă undă verde de la factorii de decizie.