Magazine de lângă şcoli sancționate de Protecţia Consumatorilor Galați

 

Nouă amenzi și opt avertismente au dat comisarii de la Protecția Consumatorilor din Galați, în urma controalelor efectuate în magazinele aflate în școli sau în vecinătatea acestora din Galați și Tecuci. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 21.000 lei. 

„În perioada 3 – 14 octombrie 2022, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galaţi a realizat o serie de acțiuni de verificare a modului în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, la operatorii economici din incinta unităţilor de învățământ și din proximitatea unităților de învățământ, în conformitate cu o tematică regională de control. 

În acest context, au fost verificați 9 comercianţi. Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat următoarele sancțiuni şi măsuri complementare: 9 amenzi contravenționale, în valoare de 21.000 lei”, transmite Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Galați.  

Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare produselor alimentare neconforme. Dintre cele mai frecvente abateri constatate, CJPC Galaţi menţionează: 

– comercializarea unor produse alimentare în afara datei durabilităţii minimale/datei limită de consum; 

– comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare şi caracterizare (produse nesigure); 

– comercializarea unor produse alimentare nerecomandate şcolarilor (băuturi răcoritoare, alimente cu conţinut mare de zaharuri, alimente cu conţinut mare de grăsimi etc. 

Operatorii economici verificați au fost: SC Proca Deeafab SRL, SC Ciocanel G.I. SRL, SC Toromih SRL, SC India SRL, IF Dragos S Mariana, SC Davionic Prod SRL, SC Zauberer SRL, SC Annjeliq P.Minimarket SRL, SC Tupan SRL.