Pași fermi pentru viitorul Municipiului Tecuci: Piste de biciclete. Finanțare nerambursabilă pentru intabulări gratuite

 

În urmă cu aproape o lună, în data de 13 octombrie 2022, în ședința Consiliului Local Tecuci a fost aprobată depunerea proiectului „Dezvoltarea Infrastructurii de Transport Verde prin realizarea de Piste pentru Biciclete la nivelul Municipiul Tecuci” pentru accesarea de fonduri nerambursabile în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.  

Astăzi, 8 noiembrie, aflăm faptul că Municipiul Tecuci se află printre cele 108 localități din țară care au reușit să depună cerere de finanțare. Fondurile totale alocate acestui program, de 500 de milioane lei, au fost epuizate în doar două minute, timp în care municipalitatea a reușit să depună cererea de finanțare.   

 „Am solicitat 20.444.498,928 lei, pentru construirea a 24,591 km de piste de biciclete. Una din principalele mele preocupări, poate chiar cea mai importantă, este atragerea de fonduri nerambursabile. Tecuciul are nevoie de dezvoltare, are nevoie de fonduri atrase. În plus, eu nu vreau să pun presiune pe bugetul local, care nu este atât de generos, pe cât cred unii. De aceea îmi îndrept întreaga atenție spre fondurile atrase, pentru care scriem proiecte. Și suntem pe drumul cel bun”, a declarat cu acest prilej primarul Lucian Costin. 

De altfel, săptămâna a început în termeni generoși pentru Municipiul Tecuci. Ieri, 7 noiembrie, a fost semnat un nou contract, în valoare de 320.000 lei, pentru a continua activitatea de intabulare gratuită a terenurilor extravilane.  

„Imediat după preluarea mandatului m-am preocupat să rezolv această problemă din două considerente: să vin în sprijinul cetățenilor fără ca ei să aibă costuri și pentru a avea o evidență clară a proprietăților municipalității”, a menționat edilul.  

Este a treia finanțare de acest gen care a fost alocată în acest mandat Municipiului Tecuci. Municipalitatea, prin vocea primarului tecucean, ne asigură că va continua până ce toată suprafața municipiului va fi corect intabulată.