Un nou parc la Tecuci. Asfaltări în execuție

 

Cartierul Nicolae Bălcescu din Municipiul Tecuci a consemnat în această săptămână nașterea unui nou parc. Inițiativa aparține administrației locale care a pus ochii pe un teren viran și a decis să îl transforme în spațiu verde. 

Ieri, 16 noiembrie 2022, am aflat faptul că în zona Pieței din cartierul Nicolae Bălcescu, la intersecția străzilor Mărășești și Tudor Vladimirescu, se amenajează un nou parc. Zona a fost delimitată, au fost plantați arbori și arbuști, urmează trasarea aleilor, montarea mobilierului urban și gazonarea.   

 „Practic, vrem să redăm circuitului public o suprafață de teren care stă nefolosită, iar cu un efort minim o vom transforma într-o oază de verdeață pentru locuitorii cartierului. Pentru mine este foarte important ca fiecare tecucean să se simtă bine la el în cartier, să aibă cât mai multe facilități în proximitatea domiciliului. Toate cartierele sunt importante, nu doar centrul orașului”, a declarat primarul Lucian Costin. 

În același timp, pe străzile Municipiului sunt deschise mai multe șantiere, în special pentru asfaltări, așa cum se întâmplă pe străzile Matei Basarab și Independenței. Majoritatea lucrărilor vor fi finalizate până la căderea zăpezii. 

 „Cât timp vremea permite, lucrăm cu motoarele turate la maxim. Sigur, vor mai rămâne și câteva străzi aflate în stadii de execuție avansată, pe care ultimul strat de asfalt, cel final, de uzură, va fi turnat la primăvară, dar pe care se va putea circula în condiții bune. Am fi fost și mai avansați cu lucrările, am fi asfaltat și mai mult dacă am fi avut bugetul aprobat la timp, în luna martie, nu în luna iunie, dacă cei de la PSD și UIPT ar fi înțeles că nu trebuie să pună bețe-n roate, ci umărul la dezvoltarea orașului. Dar așa au înțeles ei să procedeze și, din păcate, astăzi decontăm cu toții această nesăbuință. De asta avem nevoie de consilieri responsabili”, a conchis edilul Lucian Costin. 

Proiectele de investiții finalizate și cele aflate în derulare pe raza Municipiului totalizează cele mai mari sume de care a beneficiat Tecuciul în ultimii 30 de ani. Administrația, prin vocea primarului tecucean, ne asigură că toate proiectele vor fi finalizate cu brio iar Tecuciul va fi pus pe harta municipiilor mai verzi și mai curate.