Percheziții privind traficul de droguri. 10 persoane arestate

 

Joi, 24 noiembrie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiști din cadrul BCCO Iași au pus în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Iași, Neamț, Galați și Timiș. Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. 

În cauză s-a reținut că începând cu anul 2022 mai mulți inculpați de pe raza orașului Târgu Frumos, județul Iași, au comercializat droguri de mare risc, droguri de risc și substanțe cu efecte psihoactive consumatorilor de astfel de substanțe de pe raza jud. Iași.  

 Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a 12 inculpați. Vineri, 25 noiembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a 10 inculpați și măsura arestului la domiciliu față de doi inculpați.  

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara, BCCO Galați, BCCO Bacău, Poliția Orașului Târgu Frumos, I.T.P.F. Iași și jandarmilor din cadrul din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, Inspectoratelor de Jandarmi Județene Iași, Galați și Timiș. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, se arată în comunicatul DIICOT.