Regal de colinde la Catedrala tecuceană – FOTO

 

Un eveniment de excepție a avut loc sâmbătă, 17 decembrie, la Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Tecuci. Arhiepiscopia Dunării de Jos și Protoieria Tecuci, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Casian al Dunării de Jos  au organizat  concertul tradițional de colinde denumit „Colindăm, Doamne, colind!”.  

 Enoriași din tot orașul au participat la acest eveniment, spațiul Catedralei devenind neîncăpător pentru copii, tineri și adulți care nu au vrut să lipsească de la serata unde s-a vorbit și cântat despre Nașterea Domnului, despre temele specifice Sărbătorii Crăciunului. 

Publicul prezent a fost fascinat timp de două ore de organizarea impecabilă, de prezentarea făcută de preotul Petru Ojog, de intonarea excepțională făcută de colindătorii din diverse parohii, protopopul Cornel Păduraru declarându-se mulțumit de reușita acestui eveniment. 

 Invitații care și-au dat concursul în colinde specifice, vocea lor răsunând maestros în interiorul lăcașului sfânt au fost: Corul Parohiei Umbrărești, Corul Parohiei Brătulești, Corul Parohiei Bucești, Corul Parohiei Movilenii de Sus, Corul Parohiei Barcea Nouă, Grupul din comuna Negrilești, Corala Preoților din Protopopiatul Tecuci.  

A fost o seară de poveste, cei prezenți simțind din plin magia colindelor pline de învățăminte, aplauzele intense demonstrând că această manifestare și-a atins pe deplin scopul. 

 

 

You cannot copy content of this page