Campanie gratuită de testarea hepatitei virale în comuna Nicorești

 

Fundația „Educație și Sănătate” Iași cu sprijinul Gilead Creating Possible și al Primăriei comunei Nicorești, județul Galați organizează Campania „A avea ficat sănătos”. 

Această campanie de testare pentru hepatitele virale  B și C se va realiza în comuna Nicorești, în perioada 12-13 ianuarie 2023 și 27 ianuarie 2023.  

„Vom utiliza teste rapide pentru depistarea acestor infecții virale, cu rezultat pe loc. De asemenea, vom efectua ecografii abdominale și evaluarea non-invazivă a gradului de fibroză prin Fibroscan plus testarea glicemiei. Evaluările vor fi făcute in cabinetul medicului de familie din Nicorești dar și în satele comunei, la școlile din satele comunei. Testările care se vor efectua la școlile din sat vor fi făcute începând cu ora 12. Persoanele depistate cu hepatite virale B sau C vor primi bilet de trimitere și vor fi programate pentru evaluare amănunțită în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon,  Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași. Echipa noastră este formată din 15 medici  gastroenterologi, coordonați de Prof. Dr. Carol Stanciu -președintele Fundației Educație și Sănătate și Prof. Dr. Anca Trifan”, informează dr. Irina Gîrleanu. 

Așadar aceste teste gratuite pentru hepatită virală B și C vor fi făcute în comuna Nicorești și satele Braniștea, Coasta Lupei, Dobrinești, Fântâni, Grozăvești, Ionășești, Mălureni, Piscu Corbului, Sârbi.