Tânărul depistat fără permis la volan a fost reținut. Nu se afla la prima abatere

 

Joi, 12 ianuarie, prezentam cazul unui tânăr în vârstă de 19 ani din Tudor Vladimirescu care se afla la volan fără permis de conducere, iar autoturismul nu era asigurat cu o poliță de asigurare a răspunderii civile obligatorii.  

A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și s-a luat măsura reținerii certificatului și plăcuțelor de înmatriculare, tânărul fiind sancționat contravențional cu amendă de 1000 de lei. 

După audiere, documentarea activității infracționale și administrarea probatoriului în cauză, polițiștii formațiunii investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au dispus reținerea tânărului de 19 ani, pe o durată de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești, cu propunerea luării unei măsuri preventive. 

Persoana în cauză se afla deja sub măsura controlului judiciar, din data de 3 decembrie 2022, ca urmare a comiterii de infracțiuni la regimul circulației rutiere: conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu numere false, transmite IPJ Galați.