Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție și tentativă de distrugere

 

Miercuri, 18 ianuarie 2023, în jurul orei 17, Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată de o tânără, cu vârsta de 23 de ani, despre faptul că tatăl ei, în vârstă de 44 de ani, a încălcat ordinul de protecție provizoriu emis în cursul aceleași zile de polițiști, a revenit la adresa de domiciliu și provoacă scandal. 

În cursul aceleași zile, bărbatul de 44 de ani își agresase fizic soția în locuința comună din Tecuci. În urma intervenției polițiștilor, precum și a parcurgerii formularului de risc, s-a impus emiterea unui ordin de protecție provizoriu prin care i se interzicea celui în cauză să se apropie la o distanță mai mică de 200 de metri față de soția sa, în vârstă de 42 de ani și de locuință. 

Polițiștii care s-au deplasat din nou la adresa celor doi soți, l-au găsit pe bărbatul de 44 de ani în curtea imobilului în timp ce stropea cu benzină mai multe lemne și manifesta un comportament agresiv la adresa soției sale. A fost imobilizat și condus la sediul Poliției Municipiului Tecuci. După audieri și după administrarea probatoriului în cauza deschisă pentru infracțiunile de încălcarea ordinului de protecție și tentativă la infracțiunea de distrugere, polițiștii au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore. 

În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci cu propunerea luării unei măsuri preventive, se arată în comunicatul IPJ Galați.