Val de șoferi aflați sub influența drogurilor sau alcoolului

 

Sâmbătă, 21 ianuarie 2023, în jurul orei 12:50, polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci au depistat în trafic un tânăr cu vârsta de 22 de ani, din municipiul Tecuci. Acesta conducea un autoturism pe strada Tecuciul Nou, din orașul de domiciliu, sub influența substanțelor psihoactive. 

La testarea cu aparatul tip Drugtest Drager a conducătorului auto au rezultat valori pozitive la consumul de canabis și metamfetamină.  

La aceeași dată, în jurul orei 18:50, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Galați au depistat în trafic un bărbat cu vârsta de 49 de ani, din comuna Ivești. Iveșteanul conducea un autoturism pe DN25, în localitatea de domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice. 

La testarea alcoolscop a conducătorului auto a rezultat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

Pentru aceeași faptă va fi cercetat un alt bărbat cu vârsta de 37 de ani, din satul Bucești, comuna Ivești. A fost depistat la data de 22 ianuarie 2023, ora 18:10, de un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Apicultorilor din localitatea de domiciliu sub influența băuturilor alcoolice. 

La testarea alcoolscop a conducătorului auto a rezultat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În toate cele trei cazuri, șoferii au fost conduși la spital unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Cel de-al patrulea conducător auto, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, din comuna Matca, a fost oprit luni, 23 ianuarie, în trafic pe DJ 251, în interiorul localității de domiciliu. Întrucât emana halenă alcoolică i s-a solicitat testarea cu aparatul alcooltest Drager.

Bărbatul a refuzat testarea, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Tecuci, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei, însă și de această dată acesta a refuzat categoric. 

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca – Post de Poliție Matca au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, transmite IPJ Galați.

 

You cannot copy content of this page