Regulament: Vehiculele de mare tonaj obligate să ocolească orașul. Restricții de viteză în anumite zone

 

Luând în considerare trecerile repetate ale autovehiculelor de mare tonaj în cartierele de Iocuințe, poluarea, zgomotul, aglomerația, municipalitatea a considerat necesar elaborarea unui nou Regulament de administrare și utilizare a căilor publice de comunicație din Tecuci. A fost creat un cadru Iegislativ care să reglementeze eficient circulația tuturor mijloacelor de transport care efectuează servicii în Tecuci.  

O hotărâre în acest sens a fost aprobată în ședința Consiliului Local desfășurată în ultima zi a lunii ianuarie din acest an. Scopul noului regulament are în vedere îndeplinirea următoarelor cerinţe: asigurarea unui nivel ridicat de siguranţă a traficului; asigurarea condiţiilor de conservare şi protejare a mediului natural; asigurarea condiţiilor de conservare a zonelor protejate a oraşului; asigurarea administrării în condiţii de eficienţă şi protejare a infrastructurii rutiere. 

Pe raza municipiului Tecuci este interzisă circulaţia autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi materiale precum şi a utilajelor autopropulsate utilizate în construcţii care au masa maximă total autorizată mai mare de 5 tone. Accesul în zona de interdicţie se poate realiza doar în baza unei Autorizaţii de transport greu, valabilă. 

Autovehiculele de transport marfă care tranzitează orașul Tecuci vor circula numai pe următoarele trasee: Centura ocolitoare SV a municipiului Tecuci; Centura ocolitoare NV. De asemenea, direcțiile Galați – Matca, Bârlad – Matca și Movileni – Matca au trasee prestabilite.   

Sancțiunile pentru încălcarea regulamentului sunt cuprinse între 100 – 2000 lei, în funcție de contravenție.  

Prin „Regulamentul de administrare și utilizare a căilor publice de comunicație din Tecuci” au fost instituite regimuri de viteză de 30 km /h pe str. Ștefan cel Mare și pe sectoarele de drum din zonele unităților de învățământ și a unităților spitalicești de stat. 

Regulamentul poate fi accesat mai jos. Datorită deschiderii circulației pe varianta ocolitoare DN24 – DN25, în completarea acestuia la Art. 57 a fost adăugat prin amendament textul: „centura ocolitoare SV a municipiului Tecuci – str. Ana Ipătescu – intersecție str. Cărămidăriei”. 

„Regulament de administrare și utilizare a căilor publice de comunicație din Tecuci.”

 

You cannot copy content of this page