ANM: Viscol și vizibilitate redusă

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări valabile începând de astăzi până mâine seară, la ora 20. 

Cod galben 

 În intervalul 5 februarie, ora 10 – 6 februarie, ora 20, în Carpații Meridionali și Orientali, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60…70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h.

Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă. 

Cod Galben 

În intervalul 5 februarie, ora 10 – 6 februarie, ora 20, în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h.  Vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

ANM a emis și o informare valabilă începând de astăzi până vineri, 10 februarie 2023. 

În intervalul 5 – 10 februarie vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.  

Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20…-18 grade. 

Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig.