Suspecți de incendieri reținuți după percheziția domiciliară

 

Marți, 3 ianuarie 2023, în jurul orei 1:50, Poliția Galați a fost sesizată telefonic, prin apel 112, cu privire la faptul că la ieșire din localitatea Tulucești, în apropiere de DN 26, în direcția Frumușița, județul Galați, a izbucnit un incendiu la o locuință. La fața locului au ajuns polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galați și un echipaj din cadrul ISU Galați cel din urmă acționând pentru stingerea incendiului. 

Din primele verificări s-a stabilit faptul că imobilul unde a izbucnit incendiul aparține unui bărbat cu vârsta de 42 de ani, din comuna Tulucești, imobil care nu este însă locuit. Incendiul a afectat în totalitate acoperișul imobilului pe o suprafață de circa 100 metri pătrați.  

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere din culpă. Cercetările au fost continuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tulucești pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor care au dus la declanșarea incendiului.  

Miercuri, 11 ianuarie 2023, la ora 17:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tulucești au fost sesizați de o femeie în vârstă de 34 de ani, din Galați, cu privire la faptul că în perioada 29 decembrie 2022 – 11 ianuarie 2023 persoane necunoscute ar fi pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor. Prin efracție ar fi pătruns într-un imobil care îi aparține, care nu este locuit și care se află pe raza localității Tulucești, cu intenția de a-l incendia. 

Polițiștii s-au deplasat la adresa indicată și au constatat că imobilul se învecinează cu proprietatea bărbatului de 42 de ani, unde a izbucnit incendiul anterior. În podul acestui imobil a fost găsit un dispozitiv artizanal anume conceput pentru declanșarea unui incendiu, astfel că a fost efectuată cercetarea la fața locului. A fost deschis un dosar penal pentru tentativă la infracțiunea de distrugere prin incendiere. 

Cele două cauze au fost preluate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați – Biroul Investigații Criminale. După cercetări s-a ajuns la concluzia că cele două imobile învecinate au fost vizate de acte de incendiere intenționată, cu produse inflamabile, fiind stabilit și un cerc de suspecți. 

În cursul dimineții de astăzi, 7 februarie 2023, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, polițiștii din cadrul BIC Galați, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere. Este vorba de doi bărbați din comuna Tulucești, cu vârsta de 47 de ani, respectiv 48 de ani. 

Bărbații reținuți vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă, se arată în comunicatul IPJ Galați.