THOBOR – A șasea calificare la naționala competiției de robotică BRD First Tech Challenge

 

În perioada 17-19 februarie s-a desfășurat la Universitatea Politehnică București a doua etapă regională a celei mai mari competiții de robotică, BRD First Tech Challenge România, competiție organizată de ONG-ul Nație prin Educație. 

La competiție au participat 83 de echipe, 4 echipe internaționale din Cehia, Israel și Muntenegru. Arbitrii competiției au fost din Statele Unite. Au fost prezenți peste 1000 de participanți, elevi și mentori. Practic, regionala II a avut dimensiunea unei naționale! 

Echipa de robotică a Colegiului Național „Calistrat Hogaș” Tecuci, THOBOR, a fost prezentă cu un număr de 15 membri și un mentor. Chiar în condițiile în care resursele materiale și financiare ale echipei sunt mult mai mici în raport cu ale altor echipe din țară, echipa tecuceană a reușit din nou calificarea la etapa națională, aducând acasă și un premiu valoros, Control Award – III. 

Nu ar fi fost posibil acest rezultat fără dăruirea extraordinară a membrilor echipei, fără concentrarea și sacrificiile făcute de către aceștia. Să nu uităm de sutele de ore în care copiii au construit, au programat și au testat robotul, au promovat echipa, au luptat pe teren pentru fiecare punct sub o tensiune extraordinară! Ei sunt: Matei Drăguțu, Teodor Nașu, Ionuț Claudiu Mereuță, Alexandru Ștefan, Beatrice Sevastre, Claudia Drăgan, Aura Pohrib, Roxana Negruț, Mihai Irimia, Borșan Claudiu, Alex Penghiș, Iulian Roberto Donici, Ionuț Cimpoca, Alex Materniuc, Valeriu Pobereznicenco. 

 Ne bucurăm că ne-au fost alături foști membri ai echipei – Robert Chiscop, Bogdan Costea, Mihail Hanga, Alex Băraru, pentru că robotica a reușit să formeze relații inter-umane extraordinare, pentru că în robotică nu e vorba doar despre roboți, ci mai ales despre oameni! 

Ne așteaptă în aproximativ trei săptămâni etapa națională, etapă la care s-au calificat 80 de echipe din cele două regionale, iar copiii au reînceput munca de optimizare a robotului, fără a lua o pauză. Sperăm să revenim de la națională cu un nou premiu, care să facă Tecuciul mândru de oamenii pe care îi poate oferi țării. 

 

Profesor  mentor, 

Adriana Ciocănel 

 

 

You cannot copy content of this page