Tecuciul în febra modernizărilor: 25 milioane euro obținute în ultimii doi ani. Finanțări de 10 milioane euro așteaptă aprobare

 

Ieri, 22 februarie 2023, primarul Lucian Costin a fost prezent în studioul Reperul Tv, unde a vorbit despre problemele cu care se confruntă municipiul Tecuci și soluțiile avute în vedere. Edilul și-a exprimat speranța că intrăm într-o stare de normalitate, în care se lucrează pentru cetățean, nu împotriva lui.    

Pe parcursul întâlnirii a reieșit faptul că în cei doi ani de mandat, care s-au scurs până în acest moment, au fost semnate contracte de aproximativ 120 milioane lei, aproximativ 25 de milioane de euro. Mai sunt depuse proiecte în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, obiective pentru care se așteaptă finanțare. 

„Eu sunt încrezător că acești banii vor schimba cu mult fața orașului. Avem aprobate de la autobuze electrice la sisteme de management inteligent al traficului, locuințe pentru tineri, consolidare și anvelopare blocuri. Avem câteva proiecte pe modernizări și anvelopări unități școlare, pregătim documentații pentru a construi grădinițe și o nouă școală în municipiu. Avem deja o creșă care se va construi în Tecuci, sper să se finalizeze licitația cât mai repede și să se apuce constructorul de acest obiectiv”, a declarat primarul Lucian Costin. 

Tot pentru un oraș mai curat se vor înființa centre de aport voluntar unde cetățenii își pot duce diferite obiecte de care vor să scape acasă, investiție pentru care s-a obținut finanțare. Fie că vorbim de canapele, de saltele, sau masă verde, acestea se pot duce în centrul de colectare cu aport voluntar ca să nu ne mai trezim cu tot felul de gunoaie pe câmp. 

 „Principala problemă în Tecuci o reprezintă drumurile, acolo unde în ultimii ani am făcut progrese semnificative. Când trăim într-un oraș cu 50% din străzi neasfaltate și cealaltă jumătate într-un stadiu precar de circulație e foarte mult de muncă. Am obținut prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny 20 de milioane de lei, însemnând aproximativ 5 milioane de euro, bani pe care îi vom folosi exclusiv către asfaltări. Mai avem acest împrumut pe care îl folosim pentru a moderniza străzi. E bine de știut faptul că folosim cei mai mulți bani din bugetul local doar pentru aceste modernizări de străzi, pentru că Tecuciul are nevoie de acest aspect”, a precizat edilul. 

Lucian Costin și-a exprimat bucuria că ne putem apuca de modernizarea străzilor aflate pe vechea centură fiindcă în luna decembrie a fost dată în circulație noua centură a municipiului Tecuci. O dată cu mutarea traficului pe noua centură lucrările vor demara și pe acest tronson care era foarte aglomerat și nu existau variante de relocare a traficului. Reușim să mutăm traficul, avem și banii necesari pentru acest obiectiv, iar în luna martie se va da startul pentru modernizarea acestor străzi.