Sterilizarea și microciparea câinilor în atenția consilierilor locali

 

Gestionarea câinilor fără stăpân este unul dintre domeniile de importanţă majoră pentru administraţia locală. Adăpostul câinilor fără stăpân este ocupat la cote maxime, fiind cunoscute problemele generate de prezenţa câinilor fără stăpân pe domeniul public şi privat. 

La nivelul orașului Tecuci s-a înregistrat o creştere alarmantă a numărului de câini fără stăpân care prezintă un real pericol, precum şi un număr foarte mare de reclamaţii primite din partea cetăţenilor. 

În acest context, în ședința Consiliului Local Tecuci programată să se desfășoare astăzi, 28 februarie, consilierii sunt solicitați să aprobe suportarea din bugetul Consiliului Local pe anul 2023 a cheltuielilor ocazionate de sterilizarea și microciparea câinilor de companie de rasă comună şi a celor fără pedigree, inclusiv metișii acestora, aflate în familiile şi gospodăriile individuale ale locuitorilor municipiului Tecuci. Operaţiile de sterilizare și microcipare vor fi realizate în cabinetele veterinare care au sediu sau punct de Iucru în Tecuci și care au semnat în prealabil cu Primăria un Contract de prestări servicii.  

Se estimează că în cadrul acestui program vor fi sterilizați și microcipați aproximativ 300 de câini. Valoarea totală a serviciilor prestate este de aproximativ 50.000 lei, cu TVA inclus.