Proiect: 33 de insule ecologice construite prin fonduri nerambursabile

 

La nivelul orașului Tecuci sunt amenajate 33 de puncte pentru colectarea deșeurilor. Un proiect finanțat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) prevede modernizarea a 29 din punctele de colectare existente și înființarea altor patru puncte noi.   

Obiectivul urmărit este accelerarea procesului de extindere şi modernizarea a sistemelor de gestionare a deșeurilor, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenţie, reducere, reutilizare și valorificare.   

Joi, 30 martie 2023, consilierii locali sunt solicitați să aprobe proiectul „Construire insule ecologice digitalizate în Municipiul Tecuci”. Valoarea finanțării nerambursabile este de 3.354.459,47 lei, asigurată integral prin PNRR.  

În Tecuci ar urma să fie realizate 33 de insule ecologice digitalizate, în zonele rezidenţiale. Acestea vor fi de două tipuri, după cum urmează: 27 insule ecologice de tip 2 – Insulă supraterană compusă din cinci containere supraterane staţionare; 6 insule ecologice de tip 1 – Insulă supraterană încasetată cu cinci containere de câte 1.1 mc.  

Insulele de tip 1 sunt supraterane încasetate cu cinci containere de câte 1.1 mc pentru cinci fracţii: biodegradabil; rezidual; sticlă; plastic şi metal; hârtie şi carton. Insulele de tip 2 sunt supraterane, compuse din cinci containere staţionare, proiectate şi fabricate conform standardelor europene în vigoare, cu o capacitate între 3 și 5 mc pentru fiecare din următoarele cinci fracţii: biodegradabil; rezidual; sticlă; plastic şi metal; hârtie și carton.  

Fiecare dintre insule va deservi un număr de minim 200 de locuitori. Acestea vor fi amplasate în toate cartierele orașului.