Împreună pentru un oraș mai verde

 

Angajații Primăriei Tecuci au continuat transformarea municipiului într-un oraș mai verde și mai curat. Acestora li s-au alăturat elevii tecuceni. 

Luni, 27 martie, personalul Serviciului Totul Verde a avut alături elevi de la Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” Tecuci. Împreună au plantat panseluțe în Zona industrială, în preajma blocurilor ANL.  

Acțiunea elevilor a făcut parte din programul „Săptămâna verde”. Inclus pentru prima dată în calendarul educaţional, programul s-a dovedit a fi foarte util și atractiv pentru elevii și profesorii de la Școala Gimnazială „Iorgu Iordan”.  

Marți, 28 martie, a fost rândul elevilor de la Liceul Tehnologic „Ovid Caledoniu” Tecuci să se alăture efortului de înfrumusețare a orașului. Elevii clasei a X-a, Seral, coordonați de prof. Ramona Enea Haisler au plantat specii de stejar, ulm, păducel, sălcioară, lemn câinesc și cătină în Parcul central „Alexandru Ioan Cuza”.  

 Activitatea s-a desfășurat în cadrul Concursului Național Eco Provocarea, inițiativa „Viitor Plus”, iar puieții au fost primiți prin proiectul „Adoptă un Copac”.  

În același timp, angajații Serviciului Totul Verde din Primăria Tecuci au început lucrările de reamenajare a spațiilor verzi de pe strada 1 Decembrie 1918 de la Rond CUP către ANL și refacerea rondului de la intersecția străzii 1 Decembrie cu str. Matei Basarab și Gheorghe Lazăr. 

Se va continua cu peluza din proximitatea Parcului Dendrologic și peluza stadion acolo unde au fost plantați peste 80 de arbori ornamentali din specia tuia și 20 de platani.