Alexandra Poloboc Marin la opt ani de Zumba

 

Cu ceva timp în urmă, mai exact cu ocazia megaspectacolului oferit de trupa Zumba, cu prilejul sărbătoririi a 8 ani de activitate foarte benefică și plini de realizări remarcabile, am reușit să obțin de la îndrăgita lideră Alexandra un interviu pe care îl reproduc acum. 

Pentru început o scurtă prezentare a ta, pentru a fi și mai bine cunoscută de publicul tecucean care te iubește. 

– Mă numesc Marin – Poloboc Alexandra, am 32 de ani și sunt în zodia Gemeni. Sunt profesor de Educație Fizică și Sport la Școala Gimnazială „Anton Pann” din Voluntari. Urmează să îmi dau disertația în iunie pe specializarea gimnastică aerobică, în cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, unde am terminat și Facultatea de Educație Fizică și Sport. Sunt instructor de Zumba de 9 ani, instructor fitness licențiat de 7 ani, coregraf dansul mirilor, dansuri populare, moderne. 

Unde ai urmat școala gimnazială și liceul? 

– Gimnaziul l-am făcut la Școala nr 10 „Dimitrie Sturdza” iar liceul la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Tecuci. 

Din câte știu, ai plecat la București cu gândul la o facultate. Cum și unde te-ai legat și îndrăgostit de Zumba? 

– Da, am plecat din Tecuci la vârsta de 19 ani, am urmat și am absolvit Facultatea de Geologie și Geofizică din cadrul Universității București în 2014. În ultimii 2 ani de facultate am hotărât să mă apuc de sport și așa am descoperit clasele de zumba fitness. Îmi plăcea atât de tare să dansez zumba, încât mergeam aproape zilnic la sală. Nu știu cum s-a înfiripat în mintea mea o imagine cum că aș fi în fața cursanților și aș preda eu… Și uite că imaginea s-a materializat, și de atunci nu m-am mai putut desprinde de zumba. 

Cunosc faptul că te-ai specializat și perfecționat și peste hotare. Așa este?       

– Da. Primul curs de Zumba Instructor l-am făcut la București în Mai 2014. Apoi au urmat Zumba Step, Zumba Kids & Zumba Kids Jr, Zumba Toning pe care le-am făcut la cea mai mare Convenție de Zumba din lume, în Orlando – Zumba Convention. 

Cum ai pornit acum 8 ani Acțiunea Zumba la Tecuci? Nu cumva a fost un mare curaj să pleci la acest lucru, deschizând o școală în acest sens? 

– Am pornit cu mare încredere și, da, cu foarte mult curaj. Chiar dacă nu toată lumea a avut încredere în ceea ce voi face, am avut o voință și o viziune mult mai mare. Pur și simplu asta am vrut să fac, asta am făcut. Și totul a fost un succes! 

Îți cunosc bine părinții și chiar pe bunicul Ioniță Poloboc, care a lucrat la IMAIA, la fel ca și tatăl tău Gheorghiță. Aceștia îmi spuneau că ai avut din partea lor sprijin total și necondiționat. Am dreptate sau nu? 

– Da. Deși îi vedeam sceptici la început, la foarte scurt timp, când au văzut ce succes am și câtă satisfacție îmi aduce zumba, imediat au fost alături de mine și m-au sprijinit enorm… la fel și surorile mele. 

Cum caracterizezi tu Zumba, ce înseamnă acest dans mirific pentru tine? 

 – Nu știu dacă pot să scriu în cuvinte ceea ce simt eu când aud acest cuvânt… Mie zumba mi-a schimbat viața, m-a educat, m-a disciplinat, m-a făcut un antreprenor excelent, mi-a arătat lumea și mi-a pus în față oameni de la care am învățat enorm… Zumba m-a scos din cele mai urâte stări și m-a ridicat mai sus de nori, zumba m-a făcut să scot toată creativitatea din interiorul meu, pe care o cultiv zi de zi, zumba mi-a apropiat familia cum nu am crezut vreodată, zumba în afară de libertate deplină este și emoție pentru mine. 

Iată, au trecut 8 ani de Zumba. Știu că ai trecut prin diferite momente. Spune cel mai frumos moment din această activitate. 

– Nu am unul cel mai frumos, toate momentele când sunt alături de copii și de cursanții mei sunt unice. Toate! 

Te bucuri de respect atât în Tecuci cât și în țară. Văd că ai relații excepționale cu toți acești instructori din țară și chiar de peste hotare. Cum ai reușit acest lucru? 

– După cum v-am spus zumba mi-a scos în cale mulți oameni, cu unii am rezonat și au rămas în viață mea, cu alții nu, și au plecat. Cu cei care au rămas, și care au fost alături de mine în toți acești ani, am păstrat o legătură sinceră de prietenie, am fost pur și simplu eu, și cred că asta a contat cel mai mult. Oamenii te simt, îți simt energia, îți simt vibrația și atragi ceea ce ești, de asta am atras atâția oameni minunați, pasionați de același lucru ca mine, dansul.  

Am stat până acum de vorbă cu Alexandra Poloboc. Acum vreau să discut și cu Alexandra Poloboc – Marin. Ce a însemnat pentru tine căsătoria și cum le faci acum pe toate: școală, pentru că ești profesoară, cursuri de Zumba și căsnicie? 

– Totul curge perfect. Am un soț foarte înțelegător care mă susține în tot ceea ce fac. Căsătoria a fost o schimbarea majoră în viața mea, chiar pot spune o etapă superioară de evoluție. Mi-a fost greu la început să accept că nu mai am Zumba Tecuci, chiar aș putea spune că am suferit după Căsuța mea verde. Dar mai târziu am înțeles mesajul. Niciodată nu trebuie să ne agățăm de locuri și oameni. Deci totul se îmbină perfect, școala cu zumba și căsnicia. 

Am înțeles că plecând din Tecuci la București, ai lăsat la conducerea trupei Zumba pe Ștefania Tănase. Cum ai descoperit-o și cum crezi că se va descurca în această funcție? 

 – Ștefania este una din fetele care are mulți ani în spate de Zumba. Am văzut cât de mult potențial are și a fost prima căreia i-am propus să ducă Zumba Tecuci mai departe. Cu siguranță se va descurcă de minune. 

Ești renumită și pentru faptul că pregătești cu mult succes „Dansul mirilor’”. Ce ne poți spune despre acest lucru? 

– Ador valsul. Și datorită acestui lucru am decis să transmit mai departe și să ajut oamenii să simtă la fel. Faptul că îmi place să lucrez cu oamenii și să-mi pun creierul la contribuție se știe deja, câteodată mă mir și eu ce idei geniale îmi vin când creez o coregrafie pentru mirii mei. Unii pașii îi fac pe loc, alții îi aleg înainte, însă totul se personalizează în funcție de mirii pe care îi am în față. Îmi place mult să țin cont de ideile lor, să colaborăm împreună, râdem, glumim la repetiții și poate de asta succesul este prezent. 

Vă mulțumesc pentru acest interviu! 

– Vă mulțumesc și eu pentru atenția pe care mi-o acordați! 

 

Iancu Aizic 

 

You cannot copy content of this page