Pericole pe drumurile publice. Unul fără carnet, celălalt drogat

 

Vineri, 7 aprilie 2023, în jurul orei 20:20, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au oprit în trafic pentru control, pe strada Gării din satul Hanu Conachi, comuna Fundeni, un autoturism care era condus cu o viteză nefiresc de redusă de un bărbat cu vârsta de 33 de ani, din acea localitate. 

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru o categorie de vehicule. A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Sâmbătă, 8 aprilie 2023, în jurul orei 20:30, un tânăr cu vârsta de 18 ani, din comuna Grivița, a fost depistat de polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești în timp ce conducea un autoturism pe strada Teiului, din satul Călmățui, sub influența substanțelor psihoactive.  

La testarea drugtest a rezultat valoare pozitivă la benzodiazepine (BZO) și metamfetamină (MET), motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.  

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, transmite IPJ Galați.