Incidente pe drumurile publice. Patru persoane rănite

 

Marți, 11 aprilie 2023, în jurul orei 18:30, Poliția Galați a fost sesizată prin SNUAU 112. Pe DN 25, în apropiere de localitatea Independența, a avut loc un eveniment rutier în urma căruia două persoane au fost rănite.  

Din verificările preliminare efectuate la fața locului, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit că un bărbat cu vârsta de 41 de ani conducea un autoturism dinspre Tecuci către Galați. Atunci când a ajuns într-o curbă la stânga, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus regulamentar de un bărbat cu vârsta de 37 de ani. 

În urma impactului a rezultat avarierea celor două autoturisme și vătămarea corporală a celor doi conducători auto, care au fost preluați și transportați la spital pentru investigații medicale de specialitate. 

Un alt eveniment rutier soldat cu pagube materiale, dar și cu rănirea unei persoane, a avut loc la aceeași dată, în jurul orei 18:40, pe DN 26, în apropiere de satul Brănești, comuna Vlădești, județul Galați.  

Din primele verificări, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit că un bărbat cu vârsta de 58 de ani, din Republica Moldova, conducea un ansamblu format dintr-un cap tractor și semiremorcă dinspre Oancea către Galați. Într-o curbă la dreapta, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, semiremorca a derapat către stânga pe sensul opus de mers și a lovit lateral stânga un autoturism care era condus regulamentar de o femeie cu vârsta de 28 de ani. 

În urma impactului, autoturismul a fost proiectat în parapetul de protecție din metal de pe marginea părții carosabile, rezultând avarierea semiremorcii și a autoturismului și vătămarea corporală a conducătoarei auto. Aceasta a fost preluată și transportată la spital pentru investigații medicale de specialitate. 

În aceeași zi, în jurul orei 18, s-a produs un alt eveniment, de această dată la intersecția dintre DN 26 cu DC 3A care face legătura cu satul Costi, la sensul giratoriu. În urma incidentului rutier o persoană a fost rănită. 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 33 de ani din satul Frumușița, conducea un autoturism dinspre Vânători către Galați. La intersecția amintită ar fi pătruns în sensul giratoriu și nu ar fi acordat prioritate de trecere unui alt autoturism condus de o femeie, cu vârsta de 23 de ani din satul Costi. Din impact, primul autoturism a ricoșat pe sensul opus de mers și a lovit un al treilea autovehicul, condus de o femeie. 

În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat avarierea celor trei autoturisme și vătămarea corporală a unei femei, cu vârsta de 32 de ani, pasageră în cel de-al doilea autoturism. Aceasta a acuzat dureri după ce a ajuns la domiciliu și a solicitat un echipaj de la ambulanță, care a preluat-o și transportat-o la spital pentru investigații medicale de specialitate. 

În toate cazurile, la testarea pentru consumul de alcool rezultatele au fost negative. Polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, se arată în comunicatul IPJ Galați.