Nu a putut rezista tentației. A ajuns în arest pentru 30 de zile

 

Vineri, 31 martie 2023, în jurul orei 11, Secția 5 Poliție Galați a fost sesizată telefonic, de un bărbat cu vârsta de 46 de ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras un telefon mobil dintr-o autoutilitară în timp ce descărca marfă în zona Pieței centrale din Galați. 

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că persoane necunoscute au profitat de faptul că portierele de la autoutilitară erau neasigurate, au pătruns în interior și au sustras un telefon mobil smart aflat pe banchetă. A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de furt, iar cercetările au fost preluate de către polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați.  

În cadrul activităților investigative efectuate, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Galați, a fost identificată persoană bănuită de comiterea furtului. Este vorba de un tânăr cu vârsta de 17 ani, din municipiul Galați. 

Marți, 11 aprilie 2023, tânărul a fost depistat și condus la sediul poliției pentru cercetări. După audiere și după administrarea materialului probator, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a tânărului de 17 ani, urmând ca a doua zi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive. 

După prezentarea la parchet menționată și ulterior la Judecătoria Galați s-a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, se arată în comunicatul IPJ Galați.