Urmărire ca-n filme pe șosea. Prins și încătușat pe un câmp

 

Sâmbătă, 15 aprilie 2023, în jurul orei 20:10, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Ivești, au observat un autoturism care circula în mod sinuos pe DJ 254, din direcția localității Grivița către DN 25, motiv pentru care au efectuat semnal regulamentar de oprire. 

Bărbatul aflat la volan a ignorat semnalele de oprire și a accelerat, astfel că echipajul de poliție a pornit în urmărirea sa cu autospeciala de poliție cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. După aproximativ 5 km, pe DN 25, în interiorul localității Umbrărești, bărbatul de la volan a oprit autoturismul și a fugit pe câmp, fiind urmat pedestru de polițiști care au procedat la somarea acestuia, fără a fi executat foc de avertisment cu arma. Urmărirea bărbatului s-a finalizat după circa 1 km, când polițiștii l-au ajuns, l-au imobilizat și l-au încătușat pe cel care nu s-a supus somației. 

S-a stabilit că cel care a condus autoturismul, un bărbat cu vârsta de 27 de ani, din comuna Ivești, județul Galați, posedă permis de conducere categoria B, însă are dreptul de a conduce suspendat. 

La testarea alcoolscop a rezultat o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la testarea drugtest a rezultat valoare pozitivă la consumul de metamfetamină. A fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei precum și a prezenței în organism a substanțelor psihoactive. 

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, transmite IPJ Galați.