Ploi, grindină și vânt puternic în următoarele zile

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare valabilă începând de astăzi până miercuri în cea mai mare parte a țării. 

Astfel, începând de luni, 24 aprilie, ora 16, până miercuri, 26 aprilie, ora 22, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată: în seara zilei de luni și în noaptea de luni spre marți, 24/25 aprilie, în jumătatea de vest a teritoriului; pe parcursul zilei de marți în mare parte din țară, iar miercuri îndeosebi în sud și est.  

Instabilitatea se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp, iar mai ales în zonele de munte, pe arii restrânse de peste 30…40 l/mp. 

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăși 70…80 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.