Un oraș mai frumos cu Serviciul Totul Verde

 

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că angajații Serviciului Totul Verde din Primăria Tecuci au reușit să transforme orașul într-unul plin de verdeață. Acțiunile pentru înfrumusețarea spațiilor verzi sunt aduse constant la cunoștința tecucenilor. 

La mijlocul lunii aprilie, Serviciul a dat startul lucrărilor de tuns. După străzile Ecaterina Teodoroiu și Dimitrie Hârlescu, au urmat 1 Decembrie 1918, între CNAE și Rond CUP, și Bulevardul Victoriei. În paralel a fost tunsă vegetația din parcuri și continuate lucrările de reamenajare a rondului de la intersecția străzii 1 Decembrie 1918 cu Matei Basarab. 

O săptămână mai târziu eram informați că au fost finalizate lucrările de tuns iarba în următoarele zone: 1 Decembrie 1918 – zona menționată, Bulevard Victoriei, Rond Kaufland, Rond Lidl, Rond Gară CFR, Rond Centură – capătul străzii 1 Decembrie 1918, Rond Piață, străzile Ion Petrovici și Republicii, Parcul Alexandru Ioan Cuza, Loc de joacă C-Turn, străzile Dimitrie Hârlescu și Ecaterina Teodoroiu.  

Au urmat lucrări similare în alte zone: Cartier ANL, Parc Dendrologic, Parc „Regina Elisabeta”, Strada Galați. În același timp se lucra la reamenajarea rondului de la intersecția străzilor 1 Decembrie cu Matei Basarab și Gheorghe Lazăr.  

 La începutul acestei săptămâni, aflam că a fost finalizată trecerea de la cascada mare din Parcul central „Alexandru Ioan Cuza”. Aici s-a intervenit la: înlocuirea instalației electrice care alimentează pompele și îngroparea acesteia deoarece înainte era aparentă; instalația de alimentare cu apă către pompe a fost pusă pe sub pământ deoarece și aceasta era tot aparentă; pavarea podețului cu piatră cubică deoarece suprafața era din pământ și se producea alunecarea; consolidarea unui mal de pământ și gazonarea acestuia; degajarea pietrelor de tip mărgăritar, curățarea, săparea și gazonarea întregii peluze din zona cascadei; înființarea unei noi poteci pietruite; refacerea balustradei de la zero; plantarea a 10 arbuști ornamentali din specia Tuia pe marginea bazinului cascadei și 4 trandafiri tip glob; delimitarea spațiul verde de căile de acces cu o margine formată din pietre naturale.  

Urmează montarea unor bănci și repararea sistemului de iluminat, respectiv lămpile, refacerea gardului și automatizarea sistemului de irigat. Lucrările menționate au fost executate de angajații Serviciului Totul Verde cu ajutorul colegilor de la Direcția de Servicii Publice.  

Din păcate, nu toți locuitorii reușesc să se bucure de aceste transformări. În Parcul central un adolescent a fost surprins vandalizând un monument, la Rondul Lidl doi minori au fost filmați rupând lalele.